facebook instagram
menu icon

Přímý dovoz surovin - záruka kvality

Přímý dovoz surovin – záruka kvality Produkty Sagrada Natura vycházejí především z arganového oleje, který dovážíme přímo od výrobců z Maroka. Tuto zemi jsme projeli křížem krážem, a z mnoha místních výrobců arganového oleje jsme si vybrali jednu ženskou arganovou manufakturu, která nás zaujala svou mimořádnou svědomitostí a vysokou kvalitou svých produktů. Tato manufaktura se nachází přímo v oblasti výskytu arganových stromů, a funguje na principu fair trade. Stejně tak v Maroku nakupujeme i opunciový olej.

Proč je zrovna přímý dovoz tak důležitý?


Zjednodušeně řečeno proto, že přináší tu nejvyšší možnou kvalitu olejů. V Evropě lze například arganový olej nakoupit od ohromného množství dodavatelů. Ti jsou součástí velkého řetězce, ve kterém panuje anonymita, a kde je původ prodávaného oleje nejasný. Proto se může stát, že na konci takového řetězce může zákazník koupit olej druhojakostní, či chemicky upravený, i když se prodává jako čistý přírodní a lisovaný zastudena, nebo dokonce jako BIO. V řetězcích přeprodeje totiž není nejpodstatnější kvalita, ale kvantita - neustálá nekonečná dostupnost zboží. Koncoví prodejci totiž nechtějí nakupovat od přeprodejce, u kterého není jisté, jestli bude mít zboží vždy skladem vlivem například neúrody. A také se nechtějí obtěžovat hledáním kvalitního výrobce někde v Maroku. Chtějí jen co nejjednodušeji nakoupit a pak co nejrychleji prodat.

V Sagrada Natura ale víme, že právě přímý nákup od výrobců je to, co přináší kvalitu a tak i dlouhodobý smysl. Naše dodavatelky v Maroku pravidelně navštěvujeme a kontrolujeme tam vstupní suroviny i všechny výrobní procesy. Nejen že tak v případě našeho arganového a opunciového oleje neplatíte zbytečný řetězec přeprodeje, ale máte tím i jistotu, že přesně víme, co Vám nabízíme. V neposlední míře nám také přímý nákup od výrobců v Maroku umožňuje jejich práci finančně nadhodnocovat - rozhodli jsme se platit jim za olej více, než kolik by za něj dostali na volném trhu. Děláme to proto, abychom jim za jejich práci pomohli zvýšit kvalitu jejich života, a také proto, abychom si u nich zajistili vždy tu nejvyšší možnou kvalitu zboží.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všechna práva vyhrazena. Jakákoliv část tohoto webu (texty, obrázky, popis nákupu, další části serveru), v celku nebo v části může být kopírována nebo jinak reprodukována pouze s předchozím výslovným souhlasem autora.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.