facebook instagram
menu icon

Arganové balzámy - jak je používat?

Arganové balzámy - jak je používat?

PÉČE O PLEŤ V ZIMĚ


Mráz, prudké střídání teplot, suchý vzduch.. Není divu, že je potřeba o pleť přes zimu pečovat více, než kdy jindy. Protože mnoha lidem v takových extrémních podmínkách nestačí oleje, jsou tady arganové balzámy. Arganový olej jsme v nich doplnili o přírodní vosk získávaný z bobulí voskovníku. Ten na pokožce vytvoří ochrannou vrstvu, která ji ochrání proti vysychání, a také prodlouží dobu vstřebávání živin z arganového oleje. I balzámy se nejlépe nanášejí na vlhkou pokožku, jen pozor na mrazivý zimní vzduch, kdy je potřeba vodu v péči o pleť vynechávat. Množství je jako v případě olejů individuální, a i zde platí, že mnohdy stačí méně, než by se zdálo.

INTENZIVNÍ NOČNÍ PÉČE O RUCE


Objevuje se vám na rukou popraskaná nebo suchá kůže? Nebo dokonce i bolestivé záděry? V tom případě musíte o ruce více pečovat. A není k tomu vhodnější doma, než během noci. Pokožka se totiž nejvíce regeneruje během spánku. V tuto dobu je vhodné, aby byla chráněna před vysoušením a aby měla k dispozici co nejvíce prospěšných látek k postupnému vstřebávání. A jak zamezit tomu, aby nebyly ruce po balzámu příliš mastné? Jednoduše nanášejte balzámu méně, a důkladně ruce mněte.

ARGANOVÉ BALZÁMY A DĚTSKÁ POKOŽKA


Dětská pokožka je velmi citlivá. Je mnohem tenší než pokožka dospělého a navíc se neustále vyvíjí. Funkci ochranné vrstvy plní až v pozdějším věku, u malých dětí tedy musíme mít na paměti, že látky na pokožku nanesené se velmi rychle a téměř beze zbytku vstřebávají, takže nevhodně zvolená pečující kosmetika může dětský organismus zbytečně zatěžovat. Arganový balzám je díky svému jednoduchému a čistě přírodnímu složení ideální pro péči o dětskou pleť a pokožku, hlavně tam, kde hrozí vysušení. Pomáhá jako prevence opruzenin, pečuje o dětskou pleť v mrazu a také chrání okolí pusinky v období nadměrného slintání. Složení slin totiž pokožku narušuje, vysušuje a způsobuje červenání, případně pupínky. Vzhledem k citlivosti dětské pokožky doporučujeme Arganový balzám čistý - zcela bez éterických olejů, nebo Arganový balzám měsíčkový, který obsahuje navíc jen extrakt z měsíčku lékařského.

BALZÁM NA VOUSY


Všichni majitelé delších nebo tvrdších vousů vědí, že se bez kvalitního balzámu neobejdou. Funguje podobně jako olej. Vousy zjemní, dodá jim živiny, a usnadní pročesávání. Na rozdíl od oleje ale dokáže vousy i zafixovat, aby nebyly rozčepýřené. Balzám je možné nanášet na suché i vlhké vousy. Stačí ho krátce rozehřát v dlaních, a rovnoměrně nanést do plnovousu. A pak i případně vykartáčovat.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všechna práva vyhrazena. Jakákoliv část tohoto webu (texty, obrázky, popis nákupu, další části serveru), v celku nebo v části může být kopírována nebo jinak reprodukována pouze s předchozím výslovným souhlasem autora.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.